Fixie & Growie
Aan de slag met mindset!
Home
Over mindset
Producten
Links
Tips voor thuis en op school
Contact
Over Het TalentenLab
Home

Is je kind of leerling ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes? Voelt hij zich dom wanneer hij hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn? Je vindt de beste früchte spiele hier, je hebt tijd om het te krijgen!

Dan wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

De term ‘mindset’ staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Prof. Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren.

Op deze website vind je achtergrondinformatie over mindset, tips voor thuis en op school en handige links. Hiermee kun je je kind of leerling helpen een groeimindset te ontwikkelen.

Daarnaast vind je onder ‘Producten’ onder andere het WERKBOEK MINDSET. In dit werkboek geven de robots Fixie en Growie kinderen vanaf ongeveer 7 jaar inzicht in de mindsettheorie. In 7 lessen komen alle relevante thema’s aan bod, zoals intelligentie, kwaliteiten, comfortzone, uitdagingen, fouten, leren en doorzettingsvermogen. En natuurlijk leren kinderen de Growie-truc, die ze helpt te denken en handelen vanuit de groeimindset.